29 d’abr. 2013



Te a granel o en bossa?

Que preferiu te a granel o te en bosseta? Personalment prefereixo mil vegades més el te a granel. Perquè? Perque qualitativment el te a granel és mooooolt millor.
Començant per la collita del te, el que va en bosseta es fa amb màquines i no diferencia si és la 1ª,2ª o 3ª fulla o si hi ha branquetes, fins hi tot hi pot haver pedretes.
En canvi pel te que es ven a granel la collita és manual o es fan servir unes màquines que en podriem dir semimanuals, i es té molta cura en recol.lectar les fulles que toquen.
Les bossetes de paper al fer la infusió sempre deixen una mica de gust a paper, les piràmides que estan fetes de seda tenen un te de millor qualitat, però tot hi això hi ha més manipulació que el te a granel.
El te que hi ha a les bossetes és en pols, això fa que el te tingui més tanins i per tant serà més astringent, més fort i aromàticament serà pla, o sigui que no apreciarem tots els aromes que ens regala el te.
Mireu quina diferència de te en aquestes fotos






Aquest és el te d'una bosseta de paper, la fulla del te està triturada i en canvi mireu aquesta altra foto




Es un te de gran qualitat on les seves fulles estan senceres. 
Jo no tinc cap dubte en triar sempre, sempre i sempre te a granel. A més el que significa tot el ritual de preparar un bon te, escalfar l'aigua, posar el te a la tetera,afegir l'aigua a la seva temperatura, esperar els minuts necessaris, servir-lo a la meva tassa i gaudir dels aromes que ens regala el te, això no i no es pot substituir per cap bosseta per més pràctica que sigui, necessito fer el meu ritual.
Per mantenir-lo fresc, guardeu-lo en una llauna hermètica i que no hi hagin olors forts a l'exterior i el podreu guardar perfectament uns 6 mesos sense perdre cap qualitat.






1 comentari:

  1. Si el té en bolsitas individuales es de una excelente marca de té como es el té TWININGS, el té de las bolsitas es de la misma calidad que el té hermético en latas Twinings. según Stephen Twinings dueño de la marca de té Twinings, una marca de té excelente que tiene la aprobación de la Casa Real Británica. Aahora bien si las bolsitas de té son de una marca poco conocida ó de baja calidad el té será de una calidad inferior sea en bolsita ó a granel, A mi particularmente no me gusta comprar té a granel en tiendas, porque las latas se abren y se cierran constantemente, por lo cual el té va perdiendo aroma y sabor al prepararlo,, Prefiero comprar latas individuales de té a granel de la marca Twinings que la única que abre y cierra la lata soy yo al consumir el té.

    ResponElimina