9 de maig 2013


Te verd Japonès o Xinès?


El te verd es produeix principalment a la Xina, al Japó i a Taiwan. Tot i que últimament s'està produint a altres zones on es produeix bàsicament te negre.
Quin és el seu procés d'elaboració?
El te verd el formen el brot i la 1ª fulla o el brot i la 1ª i 2ª fulla, depenent de la qualitat.
De camí cap a la fàbrica el te verd es penseix i això fa que sigui més manejable i després se li donarà la forma que es vulgui.  Durant aquest procés els àcids gràssos de la cèl.lula es concentren a les fulles.
Després les fulles de te passen un procés anomenat fixació, que consisteix en donar un cop de calor a la fulla perquè no s’oxidi. Com més llarg és aquest procés més aromàtic és el te. I aquí és trobem la principal diferència entre el te verd de Xina i el te verd de Japó.
El te verd de Japó el se li dona un cop de calor amb vapor i durant un temps molt curt, com a màxim 2 min . I el te verd de Xina se li dona calor en wok o forns de llenya... entre 30seg i 2h. Com més llarg és el procés de fixació, més aromàtic és el te.
Per tant normalment el te xinès és més aromàtic i el japonès te un gust més a vegetal cru.

te sencha de japó


Seguidament el te passa pel procés d’enrollat, que consisteix en donar forma la fulla, que pot ser enrollar-la i fer una bola, aplanar-la, curvar-la... I per últim passa el procés de secat, on li treuen el 98% d’aigua.
La preparació correcte del te  japonès es la temperatura de l’aigua a 70º a 80ºC i 1-2 min d’infusió, per la correcta preparació del te xino la temperatura de l’aigua és de 70 a 80ºC i durant 2- 3min.
Personalment sempre m’he decantat pel te verd de la Xina, m’encanta el te que és dolç i floral. Però després d’un dinar pesat ve molt de gust un te verd japonès perquè et dona frescor a la boca, te la neteja.


Te verd marroquí, fet amb te grunpowder i menta. Un te de la Xina que enrollen de manera manual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada