19 d’abr. 2013



 El Te verd amb una altra finalitat


Ja hi ha infinitats d'articles sobre els beneficis i propietats del te verd, per tant no tornaré a repetir que el te verd és un gran antioxidant, va molt bé pel colesterol, té calci, es digestiu, diürètic, bla, bla, bla….i moltes altres coses més. Jo el que vull és que gaudiu del te verd no com a medicina sinó com a un conjunt d'aromes per descobrir i un plaer pel paladar.
Hi ha milers de tipus de te verd i cada un té les seves característiques aromàtiques.
Heu sigut conscients de quan heu tingut el te a la boca d'intentar veure quins aromes hi trobàveu? Si era dolç, àcid, aspre, floral, vegetal, afruitat, marí… i molts més acords aromàtics que podeu trobar en un te verd.

Per captar tots els aromes del te quan el teniu a la boca hi heu de fer entrar aire, com si xarrupéssiu ( no és massa elegant!!!) però podreu ser conscients de tots o quasi tots els aromes que té un te.
Per preparar el cervell que estigui ben obert a descobrir qualsevol aroma, primer, heu d'olorar les seves fulles humides, just quan les haureu tret de la tetera. Ja veureu quina quantitat d'aromes capteu!!!! És impressionant, Així començareu a ser conscients de com gaudireu aquest te. I ara ja sabeu!!! a gaudir del te conscient.

Aquest és un te verd de Yunnan, una regió de la Xina on es produeix el te vermell o Pu Erh. Es un te verd fort, vegetal, dolç i floral. A mi m'encanta, m'agaraden els tes forts i dolços!!!





El preparem per infusionar...., aigua a 80ºC durant 1-2 min màxim.




Mireu com tenyeix l'aigua!!!!




El colem......



Veieu les fulles humides??? Ara toca olorar-les, abans que es refredin




I ja tenim una deliciosa tassa de te verd que ara mateix me la beuré assaborint tota la seva dolçor.

I ara ja sabeu!!! a gaudir del te conscient.


Perquè no m'expliqueu si teniu alguna experiència de te conscient?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada