3 d’abr. 2013




Posa un Rooibos a la teva vida






El rooibos és una planta que prové del sud d’Àfrica. Concretament és un arbust que passa per un prcés de fermentació i  dóna com a resultat una infusió  de color vermell.
La va descubrir el doctor Nortier, que va observar que qui prenia aquesta infusió canviava el seu estat anímic. Desde el 1900  va estar estudiant les seves propietats i va ser el 1930 que va decidir cultivar-lo.
El rooibos no té teïna, perquè no és un te (camellia sinessis) i per això el pot pendre tothom, desde els nens fins a la gent gran, els de presió alta, presió baixa…
Té un gust dolç molt agradable per tant  no fa falta afegir-hi sucre.
Les propietats:
Es un antihistamínic natural sense produir somnolència i va molt bé per a les al.lergies de la primavera.
Té propietats antiespasmòdiques i va molt bé pels nadons quan tenen còlics o quan els hi surten les dents, els calma  i els relaxa.
Conté potasi i sodi i això fa que sigui un regulador natural. Regula la possible acumulació de líquids i és ideal per acompanyar quan fem dieta. Es un diurètic suau però eficaç.
Es molt antioxidant, conté nivells alts de Vitamina C. I ens anirà molt bé per la pell, tant en eczemes, dermatitis, irritacions...
Es un potent regulador de l’estrés físic i mental i de l’ansietat. Serà de gran ajuda quan en algún moment haurem de fer un esforç estudiant o per a la gent gran.
Es ric en magnèsi molt important per regular el sistema nerviós, tant si tenim depressió ens animarà, com si estem estressats ens calmarà.
Per transtorns digestius va tant bé pel reflux, com per la diarrea, pel restrenyiment, gastritis, vòmits...
Com podeu veure no podeu viure sense pendre almenys una tassa de rooibos al dia!!!
Preparació:
1 cullerada de postre per tassa d'aigua calenta (90ºC) el deixeu infusionar entre 6-8min i ja el podeu pendre.
Per a l'estiu, fred també està molt bo i el podeu barrejar amb el suc natural que vulgueu, és molt refrescant!!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada