18 de set. 2012Te blanc


El te blanc és el més delicat de tots els tes. Es el que pateix menys processos abans de ser consumit. Està format per les primeres fulles i brots. D’aquí li ve el nom de te blanc, perquè els brots estan coberts d’un vellut blanc, anomenat tricoma, que és el responsable del seu aroma dolç.
La majoria de te blanc està produit a la Xina, a la zona de Fujian, encara que cada cop hi ha més zones que s’atreveixen a produir-ne com el Silver Leedles de Ceylan.
La seva elaboració comença en la recolecta on es cullen la els brots de la planta.  Un cop a la fàbrica, inmediatament passa el procés de la fixació per evitar que s’oxidi la fulla. Aquest procés es fa donant-li calor durant uns segons i para la oxidació de la fulla. Per últim passarà el procés de secat que consisteix en treure-li quasi tota la humitat, s’envasa i ja està llest per enviar al seu consumidor.
Les notes de cata en general són dolces amb un toc a pa torrat o nou torrada.
Es un te que no s’acostuma a maridar per ser tant lleuger i tenir tan poc cos. Si voleu el podeu pendre amb unes galetes suaus de mantega sense cap aroma afegit.
Es un dels meus preferits per la sutilesa d’aromes que té, alguns de flors vermelles, altres de flors blanques, al final un dolç que recorda la mel, és tota una experiencia sensorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada